
9 Sfaturi Esențiale Pentru Călătorii Cu Motocicleta
9 sfaturi esențiale pentru călătorii cu motocicleta
Călătoriile cu motocicleta sunt foarte interesante, dar trebuie să faci față și diverselor provocări. Deoarece te vei baza pe două în loc de patru roți, vei fi expus în mod constant în aer liber. Cu toate acestea, verificarea prognozei pentru zilele următoare este doar o fracțiune din planificare. Iată 9 sfaturi esențiale pentru călătoriile cu motocicleta pentru a-ți face călătoria sigură și fără griji.
Alege traseul care se potrivește cu motocicleta ta
Probabil că ai deja o motocicletă dacă te uiți la aceste sfaturi, așa că acum poți începe să planifici un traseu care se potrivește cel mai bine cu bicicleta ta.
Motocicletele Chopper, touring și cruiser sunt construite pentru călătorii lungi. Motocicletele Enduro sunt o combinație între touring și cross, ceea ce înseamnă că poți gestiona cu ușurință un traseu lung, chiar și atunci când include drumuri de pământ.
Super motocicletele și motocicletele sport, pe de altă parte, sunt mult mai rigide și nu oferă o poziție confortabilă de ședere, așa că nu ar trebui să planifici călătorii lungi cu ele.
Inspectează motocicleta înainte de călătorie
O motocicletă defectă îți poate pune capăt călătoriei, așa că inspectează-o corect înainte de plecare. În calitate de proprietar de motocicletă, nu uita să verifici aceste 6 domenii cheie:
● Roți. Asigură-te că anvelopele și jantele sunt în stare bună și sigure.
● Comenzi. Toate butoanele și mânerele trebuie să fie strânse și funcționale.
● Fluide. Verifică uleiul de motor, uleiul de transmisie și lichidul de frână. Schimbă-le dacă este necesar.
● Lumini și electrice. Testează luminile, semnalizatoarele, claxonul, vitezometrul, odometrul și alte componente electrice.
● Șasiu. Inspectează cu atenție șasiul și asigură-te că nu are crăpături, coroziune sau îndoituri.
● Standuri. Chiar dacă o motocicletă poate rula fără probleme, trebuie să stea bine și atunci când nu este folosită. Verifică dacă motocicleta ta se poate susține corect și verifică starea suporturilor centrale și laterale.
Ar trebui să verifici și istoricul motocicletei dacă nu ai făcut asta în trecut. Rapoartele de istoric al motocicletei carVertical pot dezvălui accidente din trecut, înregistrări de service, modificări ale titlului și alte date legate de starea motocicletei.
Pregătește-te pentru toate tipurile de vreme
Nu poți ști cu ce condiții meteo te vei confrunta, dar te poți pregăti pentru ele. În timp ce protecțiile pentru coate și genunchi sunt la mintea cocoșului, ar trebui să ai și câteva tricouri, o jachetă confortabilă, un pulover, blugi, adidași și cizme. Chiar dacă este cald, împachetează o jachetă călduroasă pentru a te pregăti pentru scăderea temperaturii.
Să ai întotdeauna o haină de ploaie în cazul în care nu poți găsi adăpost în timpul unei furtuni.
Programează-ți timpul
În timpul unei călătorii, ai tot timpul din lume, adică nu trebuie să faci ceea ce fac alții. Încearcă să-ți programezi timpul pentru a evita orele de vârf și aglomerația. Iată câteva idei:
● Mănâncă în afara orelor de program – Ia-ți mesele cu câteva ore mai târziu decât de obicei, pentru a evita orele lungi de așteptare și cantinele înghesuite.
● Pregătește-te pentru o vacanță rapidă – Pune cortul numai după ce ai planificat cum și când pleci pentru a evita traficul.
● Nu conduce în soare – O modalitate simplă, dar eficientă de a preveni vizibilitatea proastă.
De obicei, orele de vârf au loc de la 7:00 la 9:00 și de la 17:00 la 19:00. Încearcă să eviți orașele și metropolele în aceste momente ale zilei.
Oprește-te la fiecare două ore
La muncă, trebuie să iei pauze și să te ridici la fiecare oră pentru a ajuta la menținerea fluxului sanguin. Aceeași regulă se aplică șoferilor – trebuie să iei pauze de la condus la fiecare 2-3 ore pentru a-ți menține postura, circulația sângelui și agilitatea mentală. Fă exerciții și întinde-te pentru ca aceste opriri să merite.
Pregătește-te pentru urgențele rutiere
Chiar și un cauciuc desumflat sau o piuliță slăbită îți poate strica călătoria dacă nu te-ai pregătit corespunzător. Motocicletele sunt predispuse la multe probleme care sunt relativ ușor de rezolvat, dar trebuie să ai ceva echipament:
● Cheie de rezervă
● Kit de reparare a anvelopelor
● Pompă pentru anvelope
● Cutie de scule
● Piese de schimb
De asemenea, ar trebui să aduci manualul de utilizare al motocicletei tale deoarece acesta include adesea un ghid pas cu pas pentru rezolvarea problemelor obișnuite. Dacă nu ai un manual, ar trebui să găsești unul online și să îl descărci pe telefon.
Să ai întotdeauna un plan de rezervă
În timp ce-ți planifici călătoria perfectă, gândește-te întotdeauna la cele mai defavorabile scenarii, cum ar fi defecțiunea motorului, cauciucurile distruse sau furtul. Oriunde mergi, să ai întotdeauna o listă de persoane pe care să le contactezi în cazul în care ai nevoie de un drum acasă sau de o remorcare. Acest lucru va deveni la îndemână odată ce intri într-o situație neplăcută.
Ia cu tine o cască integrală
O briză caldă de vară care curge pe față pare o experiență plăcută, dar zgomotul vântului și temperaturile în schimbare te pot irita după un timp. În plus, unele state impun motocicliștilor să poarte doar căști integrale pentru a asigura o siguranță mai bună. Așadar, chiar dacă îți place casca ta clasică, împachetează și o cască integrală.
Nu te da peste cap cu lista ta de lucruri de făcut
Motocicliștii fac adesea liste lungi cu lucruri de văzut și de făcut, fără a lăsa loc pentru zilele în care nu au chef. Mersul pe motocicletă poate fi mult mai plăcut decât să conduci o mașină, dar nu uita că este o vacanță! Nu te agita că nu vizitezi câteva locuri turistice – vei obosi repede dacă programul tău este încarcat. Bucură-te de plimbare și distracție plăcută!